Рєпкін: Світові потрібні нові професії та професіонали

12 квітня на запрошення центру «Розвитку корпоративної соціальної відповідальності» президент енергетичної асоціації «Українська Воднева Рада» та голова наглядової комісії «Tokmak Solar Energy» Олександр Рєпкін став спікером заходу «Моя майбутня професія: планування і розвиток», який проводився серед учнів старшої школи.

Проект з профорієнтації школярів реалізовується вже четвертий рік поспіль. Спочатку проводиться Всеукраїнський конкурс есе для десятикласників «Моя майбутня професія: планування і розвиток», потім з цих робіт обирають 250 найкращих есе з 5 східних областей України.

Навчальний захід в Запоріжжі зібрав 50 юних авторів перед якими виступили відомі керівники компаній і організацій з метою надихнути молодь та розповісти їм про свій шлях до успіху.

Як спікер панелі під назвою «Лайфхак: Як побудувати успішну кар’єру?» Олександр Рєпкін поділився з дітьми власним секретом ведення бізнесу:

«Головне – відчувати час, його потреби, зрозуміти запит суспільства. Той, хто зазирне у майбутнє – в решті-решт отримає все. Моя компанія займається розвитком альтернативної енергетики в Україні, ми були одними з перших в цьому в країні. І що зараз? В світі відбувається глобальний перехід на відновлювальні енергоресурси. Ми зазирнули у майбутнє один раз, зазирнемо і в другий. Сьогодні я бачу перспективи розвитку водневої енергетики в Україні. Що це дасть вам, молоді? Нові робочі місця та сучасні, актуальні енергетичні спеціальності, частину з яких, до речі, вже викладають в наших університетах. Відчувайте час, дослухайтеся до світу».

Так як школярі знають Олександра Рєпкіна, також, завдяки його підтримці дитячої футбольної команди ДЮСШ «Дизиліст» міста Запоріжжя – спікер розповів дітям і про своє захоплення спортом:

«Знаю точно: ключові навички формують професійні якості людини. І знаєте, де деякі з них можна здобути? У спорті. Заняття тим самим футболом – формує справжній командний дух та вчить швидко та ефективно приймати складні рішення. Без цього – не обійтися у будь-якій справі».

 Дивіться відео-інтерв'ю тут.